Yalova Üniversitesi    hukuk@yalova.edu.tr 0226 815 51 00

Hukuk Fakültesi 2024 Yılı Açılış Dersi Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2024-2025 akademik yılına anlamlı bir açılışla adım attı. Fakültenin açılış dersi, Türkiye’nin önde gelen hukukçularından ve akademisyenlerinden biri olan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi tarafından gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu ders, öğrencilere yeni akademik yıl için hem bilimsel hem de mesleki açıdan ilham verdi. Prof. Dr. Hatemi konuşmasının başında Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekerek uluslararası hukukun nasıl işlevsiz hale getirildiğine vurgu yaptı. Hukuk alanındaki köklü birikimi ve geniş perspektifiyle öğrencilere değerli tavsiyelerde bulunan ve hukuk biliminin temel ilkeleri, adaletin tesisi ve toplum düzeninin sağlanmasındaki kritik rolünden söz eden Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’nin paylaştığı bilgiler, yeni döneme dair öğrencilere önemli bir yol haritası sundu. Açılış dersinin sonunda Prof. Dr. Hatemi'ye Rektörümüz tarafından plaket takdim edildi.