Otopsi Muayenelerine Katılmak İsteyen 4. Sınıf Öğrencileri Hakkında

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Güz dönemi vize sınavları sonrasında başlamak üzere, Bahar döneminin sonuna kadar, istekli 4. sınıf öğrencilerimizin peyderpey Yalova Devlet Hastanesi’nde icra edilecek olan otopsi muayenelerine götürülmesi planlanmaktadır. Bu hususta dikkat edilecek hususlar şunlardır:

1. Öğrencilerimiz, kendilerinin kuracakları 5’er kişilik gruplar halinde otopsiye gönderilecektir. Doktorlara, hangi grubun otopsiye katılacağı bildirileceği için grup dışından bir kişinin otopsiye katılması halinde idari işlem yapılacaktır.
  2. Sabah saat 08:00 ile akşam saat 23:00 arasında yapılacak olan otopsilere katılınabilecektir.
  3. Otopsiler, Otogar mevkiinde bulunan yeni hastane binasında yapılacağı için ulaşım sorunu bulunmaktadır. Bu sebeple 5’er kişilik gruplarda aracı olan birden fazla öğrencinin olmamasına dikkat edilmelidir. (Arabası olanların farklı gruplarda yer alması daha iyi olacaktır.)
  4. Her bir grubun bir Whatsapp grubu kurması gerekmekte olup aşağıdaki formda grup sorumlusunun kim olduğu belirtilmelidir.
  5. Otopsiye katılan öğrenciler, otopsi süresi boyunca (makul ölçüde gidiş-geliş süreleri de dahil olmak üzere) derslerdeki devamsızlıklarından dekanlık tarafından muaf tutulacaktır.
  6. Formda “Akşam 17:00’den sonra Otopsiye katılabilir misiniz?”  sorusu bulunmaktadır. Öğrencinin ikamet ettiği yerde son giriş saati uygulaması varsa, bu öğrencilerin söz konusu soruya “Hayır” cevabı vermesi gerekmektedir. Bu öğrencinin, saat 17:00’den önce gelecek arkadaşları ile bir grup kurması tavsiye edilir.  Bu soruya cevap, gruptaki herkesin ittifakı üzerine verilmelidir.
  7. Vize haftasından sonra memleketine gidecek öğrencilerimizin olması muhtemeldir. Bu sebeple, 28 Kasım-11 Aralık 2022 tarihleri arasında Yalova’da bulunacak öğrencilerin, kuracakları gruba bu tarihler arasında Yalova’da olmayacak bir arkadaşını yazmaması gerekmektedir.
  8. Bildirilmesine rağmen otopsiye katılmayan öğrenciler, tüm grupların otopsiye katılımının tamamlanmasından sonra tekrar sıraya alınacaktır.
  9. Ekte bulunan formun eksiksiz bir şekilde doldurulması, her bir öğrenci tarafından imzalaması ve Öğrenci İşleri Personeli Mehmet Ali Bayar’a teslim edilmesi gerekmektedir.

Dosya Adı
OTOPSİ.docx İndir Göster