2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Fakültemiz Mezuniyet Töreni

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni merkez yerleşkede bulunan Şehit Abdulhamit Kaya Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mezuniyet Törenine Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Gökhan Kurşad Yerlikaya fakültede görevli akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Genç Hukukçularımız Üniversitemizi En İyi Şekilde Temsil Edecekler

Saygı Duruşu ver İstiklal Marşının ardından konuşan Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy bir taraftan Hukuk Fakültemizi başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi geleceğe uğurlamanın mutluluğunu yaşarken bir taraftan da onlardan ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını ifade etti. Hukuk Fakültemizi başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin ülkemizin her yerine dağılarak üniversitemizi başarıyla temsil edeceklerine inandıklarını söyleyen Prof. Dr. Güroy, öğrencilerimizin bu başarısında en büyük payın onları destekleyen aileleri ve hocalarına ait olduğunu belirtti. Prof. Dr. Derya Güroy öğrencilere iş yaşamlarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Hukuk Fakültemiz Üniversitemizin Önemli Bir Değeridir

Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gökhan Kurşad Yerlikaya da konuşmasında Hukuk Fakültesi öğrencilerinin 4 yıllık çetin bir eğitim sürecinden geçtiğini ifade ederek her biri hukukun çeşitli dallarında çalışacak olan öğrencilere meslek yaşamalarında muvaffakiyetler diledi. Hukuk Fakültelerinin üniversitelerin saygın ve tercih edilen fakültelerinden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yerlikaya bu bağlamda Yalova Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesine sahip olmasının üniversite için önemli bir kazanım olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Yerlikaya dünyanın en saygın mesleklerinden biri olan hukukçuluk mesleğine adım atan öğrencilerine meslek yaşamlarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Cübbelerimizin Hakkını Vereceğiz

Yapılan konuşmaların ardından Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren Melek Kamar, ikincilikle bitiren Ümit Targil ve üçüncülükle bitiren Zekiye Çumak’a plaketleri ve hediyeleri verildi. Ödüllerini verilmesinin ardından bir konuşma yapan fakülte birincisi Melek Kamar yorucu öğrencilik yıllarının ardından mesleki yaşama adım atmakta olduklarını ifade ederek “meslek yaşamımız boyunca hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve demokratik esaslar bağlamında özgür zihinlerimizle herkese eşit ve adil muameleyle üzerimizde taşıyacağımız cübbelerimizin hakkın vereceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. Teorik bilgeleri duruşma salonlarına ve adiye koridorlarına taşımanın vaktinin artık geldiğini belirten Kamar, var olan düzenlemelerden çok olması gereken düzenlemeler üzerinde çalışacaklarını vurgulayarak  “Aristo’nun dediği gibi kanun düzendir, iyi kanun iyi düzendir. Bizler hukuku en iyi şekilde uygulamak için çalışacağız” dedi. Melek Kamar sözlerini kendilerini yetiştiren hocalarına ve kendilerine her türlü desteği veren ailelerine teşekkür ederek tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından tüm mezunlara anı belgelerinin verilmesi, öğrencilerin hep birlikte hukukçu yemini etmesi ve kep atma töreniyle program sona erdi.